Slide Geschiedenis
25 jarig jubileum
25 jarig jubileum
Nederlands kampioenschappen in Krasnapolsky
Nederlands kampioenschappen in Krasnapolsky
Waar het begon
Waar het begon
Cor op z'n 14e als kappersknecht
Cor op z'n 14e als kappersknecht

Met oog voor detail en altijd op de hoogte van de laatste trends runt de familie Schavemaker al meer dan 50 jaar Schavemakers Kappers.

Op 14-jarige leeftijd startte vader Cor met knippen en tot op de dag van vandaag loopt hij met een schaar in zijn hand. In de omgebouwde garage van zijn schoonouders knipte hij in eerste instantie alleen maar heren. In de jaren ’70 had het begrip “genderneutraal” nog weinig betekenis want op het knippen van dames in een herensalon stond een boete.

Stiekem wisten ook meer dames de weg te vinden naar zijn stoel, dus moest Cor aan de bak met wikkels en rollers om zijn damesvakdiploma te bemachtigen. Vanaf dat moment was iedereen welkom.

 

Inmiddels aan zijn zijde gestaan door zijn twee dochters Sandra en Carla opende ze een tweede zaak op Dorpsstraat 1014 in 1985. Sinds 2001 zijn zij eigenaar en gingen verder in één salon in het oorspronkelijke pand op Dorpsstraat 470. Ondanks de jarenlange ervaring blijft de familie hun expertise op haargebied altijd bijspijkeren. Samen met de meiden die ook al jarenlang bij hen werken hebben ze een professioneel en gezellig team. Van alle markten thuis door de diverse cursussen in hoofdhuid analyses en training in kleur- en kniptechniek. Deze kapsalon is voor jong en oud een plek waar iedereen zich prettig voelt.

 

De twee zoons van Sandra hebben er geen seconde over nagedacht om in het kappersvak te gaan maar we hebben nog de dochters van Carla dus wie weet… op naar een 100 jarig bestaan!